• Epäily heräsi: Metan tekoälylasit ovat potentiaalinen tietoturvariski

    Meta ei ole kommentoinut asiaa.

    Tekoälymarkkinoita seuraavan Ai Tool Reportin mukaan Metan AI Ray-Ban -tekoälylasit voivat olla potentiaalinen riski käyttäjän tietoturvalle. Laseja myydään myös Suomessa.

    Tuoreessa uutiskirjeessään AI Tool Reportin perustaja Martin Crowley perustelee näkökantaansa sillä, että Meta on kieltäytynyt vahvistamasta, käytetäänkö sen älylasien tallentamia kuvia Metan tekoälymallien kouluttamiseen.

    ”Kun Metalta kysyttiin, käyttääkö se AI Ray-Ban -älylasien tallentamia kuvia tekoälymalliensa kouluttamiseen, yritys vastasi: "Emme sano kumpaakaan suuntaan", väittäen, ettei se "julkisesti keskustellut" asiasta, koska se ei ollut jotain, mitä se tavallisesti jakoi ulkoisesti”, Crowley kirjoittaa.

    Metan lasien etupuolelle on sijoitettu ulkopuolisille huomaamaton kamera, joka ottaa kuvia käyttäjän ympäristöstä joko pyynnöstä tai automaattisesti. Lasit tunnistavat tiettyjä avainsanoja kuten ”katso”. Tekoälyyn perustuva video-ominaisuus ottaa sarjan kuvia ympäristöstä joskus jopa käyttäjän tietämättä, jotta se voi tarjota parempia vastauksia käyttäjän kysymyksiin. Jos käyttäjä pyytää tekoälyä valitsemaan asun vaatekaapista, lasit nappaavat useita valokuvia käyttäjän henkilökohtaisesta tilasta vastatakseen kysymykseen. Kuvat tallentuvat pilvipalvelussa olevaan AI-malliin.

    Crowleyn mukaan kyseinen toimintaperiaate herättää kysymyksiä muun muassa siitä, kuinka paljon kuvia otetaan, mihin niitä käytetään ja mitä kuville tapahtuu, kun ne ovat pilvessä. Meta ei ole suostunut vastaamaan Crowleyn kysymyksiin.

    Meta on hiljattain myöntänyt käyttäneensä Yhdysvaltain Facebookin ja Instagramin julkisia julkaisuja tekoälymalliensa kouluttamiseen vuodesta 2007 alkaen. Perusteluna Meta käytti kuvien julkisuutta.

    Crowleyn mukaan läpinäkyvyys on oleellinen huolenaihe, sillä esimerkiksi Google lopetti Glass-älylasiensa kehityksen sen jälkeen, kun ihmiset kokivat epämukavaksi, että lasit tallensivat kuvia ilman heidän suostumustaan.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Koeajossa Smart #1: Kuin kotonaan kaupungissa, vieraskorea moottoritiellä

    Tagit: Meta AI Ray-Ban  tekoäly  tietoturva  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: