• Google ehti ennen Applea: Gemini-tekoäly tulee Android-puhelimiin

    Google on esitellyt ensimmäisen älypuhelimiin tarkoitetun AI Gemini -tekoälyjärjestelmän.

    Ohjelmisto- ja tekoälyjätti Google on lanseerannut uusia tekoälytoiminnallisuuksia, jotka tulevat saataville valittuihin Android-älypuhelimiin. Google aikoo ehtiä tekoälykisaan ennen Applea, jolta odotetaan omia tekoälysovelluksia iPhone-puhelimiin ja Mac-tietokoneisiin myöhemmin tämän vuoden aikana.

    Google on kertonut julkisuuteen, että Gemini-tekoäly osaa keskustella käyttäjän kanssa samaan tapaan kuin oikea ihminen ja ratkaista monimutkaisiakin tehtäviä. Tekoäly myös oppii käyttäjän tavoista ja tottumuksista ajan mittaan.

    Android-käyttäjä voi jatkossa käyttää Gemini-tekoälyä valitun sovelluksen päällä ja kysyä lisätietoja. Google on demonstroinut esimerkkiä, jossa käyttäjä pyytää tekoälyä tarkistamaan kalenterin ja muistuttamaan konserttilippujen varauksesta. Tekoäly osaa myös laatia tarkan harjoitusohjelman käyttäjän palkkaaman personal trainerin lähettämän ohjeistuksen perusteella tai auttaa vaikkapa CV:n laatimisessa. Tekoälyä voi lisäksi pyytää laatimaan kuvia halutusta aiheesta ja liittämään sen sähköpostiviestiin.

    Käyttäjä voi valita useista erilaisista tekoälyäänistä ja käydä keskusteluja tekoälyn kanssa valitsemalla maksullisen lisäpalvelun. Kyseinen palvelu tulee tarjolle vain tietyille Android-älypuhelinmalleille. Tekoäly vaatii puhelimelta paljon keskusmuistia, joten muistin määrä on rajoittava tekijä Geminin käytölle.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Koeajossa Mini Countryman SE ALL4: Auto, joka istuu käteen kuin hansikas

    Tagit: Google Gemini  tekoäly  Android  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: