• Lisää turvallisuutta kaduille: Tällainen on Voin uusi sähköpotkulauta

    Uusi malli viestii liikennetilanteista käyttäjälle reaaliaikaisesti.

    Sähköpotkulautayhtiö Voi on tuonut uusimman Voiager 7 -mallinsa ensimmäisten kaupunkien joukossa myös Helsinkiin.

    Uutuusmallissa on aiempaa suurempi ja ominaisuuksiltaan päivitetty eturengas, minkä lisäksi lauta painaa muita malleja enemmän. Voiager 7:ssä on kaksi näyttöä, joista toinen tarjoaa reaaliaikaisesti tietoa liikennetilanteesta, kuten pysäköintikieltoalueista ja hidastetuista nopeuksista.

    Voin uusin sähköpotkulautamalli pitää merkkiääntä kääntyessään. Merkkiääni toimii sähköpotkulaudan käyttäjälle myös muistutuksena, kun vilkku on aika kytkeä pois päältä.

    – Olemme lisänneet merkkiäänen uuteen sähköpotkulautaan, jotta se herättäisi niin sähköpotkulautailijan kuin muidenkin tienkäyttäjien huomion kääntymistilanteissa. Samalla olemme uusineet täysin vilkut, jotka näkyvät nyt kaikista eri kulmista. Lisäksi entistäkin tehokkaammat jarrut lisäävät turvallisuutta, Voin operatiivinen johtaja Max Thelen selvittää yhtiön tiedotteessa.

    Helsinki on yksi Euroopan ensimmäisistä kaupungeista, missä uusi malli otetaan käyttöön. Voiager 7 on otettu käyttöön Suomen lisäksi tietyissä kaupungeissa Saksassa, Italiassa ja Norjassa.

    – Halusimme tuoda uuden mallin nopeasti Helsinkiin muun muassa siitä syystä, että meillä on keskustan alueella aika paljon mukulakivikatuja. Voiager 7 on aiempia malleja selkeästi vakaampi suuremman painonsa ansiosta. Lisäksi menoa tasoittaa aiempaa suurempi 12-tuumainen eturengas, joka on suunniteltu erityisesti iskunvaimennuksen parantamiseksi. Siitä on hyötyä, kun kuljettajat liikkuvat vilkkailla kaupunkikaduilla, väistelevät kuoppia tai ajelevat mukulakiviteillä, Thelen jatkaa.

    Käyttäjien navigointia helpotetaan tuplanäytöillä. Niistä toinen kertoo liikennetilanteesta reaaliajassa, esimerkiksi ilmoittaa, jos alueelle ei voi pysäköidä tai nopeutta on hidastettu. Toinen näyttö ilmoittaa muun muassa nopeuden ja akun varaustason.

    Uuteen malliin on tehty myös monia käyttäjälle näkymättömiä parannuksia. Yksi niistä on parannettu GPS-paikannus, minkä ansiosta sähköpotkulautojen pysäköintiä voidaan säännellä aiempaa tarkemmin.

    – Uusien IoT-ominaisuuksien ansiosta saamme myös entistä tarkempaa tietoa sähköpotkulautojen käytöstä ilman viiveitä, Thelen sanoo.

    Suuremman akkukapasiteetin ja regeneratiivisen jarrujärjestelmän ansiosta uuden mallin toimintasäde on 110 kilometriä. Pidempi toimintamatka ja uusi jarrujärjestelmä parantavat paitsi yleistä käyttökokemusta, myös vähentävät energiankulutusta.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Yllätys mobiilimarkkinoilla: Huawei ohitti Samsungin

    Tagit: Voi  sähköpotkulauta  Voiager 7  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: