• OLED-näyttöjen kysyntä pomppasi maailmalla: Tässä syy

    Näyttöpaneelien volyymin arvioidaan yli kolminkertaistuvan tänä vuonna.

    Jos analyytikoiden ennuste pitää paikkansa, oled-näyttöpaneelien toimitusmäärät nousevat tänä vuonna yli 13 miljoonaan. Oled-näyttöjen kysyntä on kasvanut etenkin mobiililaitteissa, näyttömarkkinoita seuraava ja analysoiva DSCC kertoo tuoreessa raportissaan.

    DSCC:n mukaan pelkästään vuoden toisella neljänneksellä paneeleita toimitettiin yli neljä miljoonaa kappaletta. Kasvua on peräti 142 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

    Kasvun taustalla ovat etenkin Applen uudet iPad-tabletit, joista julkaistiin äskettäin uudet 11,1- ja 13-tuumaiset malliversiot. Uusissa tableteissaan Apple luopui aikaisemmasta miniled-teknologiasta ja otti käyttöön oled-näytöt. Miniledit valittiin aikanaan, koska niiden ansiosta laitteista saatiin ohuempia ja kevyempiä.

    Vuoden toisella neljänneksellä Apple johti oled-paneelimarkkinaa 72 prosentin osuudella. Toisena oli Huawei 13 prosentilla ja kolmantena Samsung yhdeksällä prosentilla. Maailman suosituin oled-tabletti oli iPad Pro M4. Applen laitteiden ulkopuolelta kolmanneksi ylsi 13,2-tuumaisella näytöllä varustettu Huawei Mate Pad Pro.

    Oled-näyttöpaneelien suurimmat valmistajat ovat edelleen LG ja Samsung, joilla molemmilla oli DSCC:n mukaan 41 prosentin markkinaosuus.

    Kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä oled-paneelitoimitusten ennakoidaan hiipuvan yhdeksällä prosentilla, mutta kasvavan viimeisellä neljänneksellä peräti 153 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Honorin ja Microsoftin markkinaosuuden ennakoidaan nousevan loppuvuonna. Myös Samsungin osuuden oled-markkinoilla odotetaan kasvavan, sillä valmistaja on tuomassa markkinoille Galaxy Tab S10 Plus -tabletin sekä S10 Ultra -älypuhelimen. Applen osuuden ennakoidaan putoavan 45 prosenttiin loppuvuonna.

    Oled-näyttöjen etuna on korkea kirkkaus, parempi virrankesto ja mahdollisuus tehdä näytöistä taipuvia.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Google ehti ennen Applea: Gemini-tekoäly tulee Android-puhelimiin

    Tagit: OLED  Apple  Samsung  tabletti  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: