• OnePlus esitteli Nord 4 -älypuhelimen, jonka erikoisuus on metallikuorissa

    OnePlus on julkistanut Nord 4 -älypuhelimen.

    OnePlus mainostaa uutta Nord 4 -puhelintaan ”5G-aikakauden ainoaksi metallirakenteiseksi älypuhelimeksi”. Kyseessä on keskihintaluokan älypuhelin, jonka ominaisuudet on pyritty silti virittämään myös vaativammalle käyttäjälle sopiviksi.

    Uutuuden muotoilu on saatu pidettyä hoikkana, sillä laitteen paksuus on vain 7,99 millimetriä. Puhelimen kuori on rakennettu yhdestä alumiinikappaleesta. Ratkaisun taustalla on muun muassa tehokkaampi jäähdytys.

    OP:n mukaan haasteena metallisen puhelimen tuotekehityksessä on ollut 5G-verkkoteknologia, joka vaatii älypuhelimeen useita antenneja. Metalliseen rakenteeseen antennit on vaikeampi toteuttaa. Tämän takia merkittävä osa valmistajista on siirtynyt tuotteissaan pois metallista.

    Kuoreen on saatu sisällytettyä varsin iso, 5 500 milliampeeritunnin akku. Se tukee 100 watin pikalatausta, minkä ansiosta puhelimen voi ladata yhdestä sataan prosenttiin 29 minuutissa. Tekoälyä käytetään akun kunnon analysointiin siten, että teknologia analysoi akun kuntoa käytössä ja latauksen aikana ja pyrkii estämään sen liiallista rasitusta.

    Olemme aikaisemmin kertoneet Samsungin uutuuslaitteiden tekoälytoiminnoista. OnePlus tarjoaa Nord 4 -laitteelle myöhemmin tänä vuonna tuottavuutta parantavia tekoälytyökaluja. AI Speak- ja AI Summary -työkalut auttavat jakamaan tietoja useilta eri verkkosivustoilta ja sovelluksista. AI Writer kirjoittaa pitkän viestin avainsanojen perusteella. Summaryn avulla käyttäjä voi nauhoittaa tunnin mittaisen kokouksen ja muuttamaan sen lyhyeksi kirjalliseksi yhteenvedoksi muutamassa sekunnissa.

    Futuristi.fi on paikalla Milanon lanseeraustilaisuudessa.

    Tekoälyä käytetään myös puhelimen kamerasovelluksessa. AI Eraser poistaa ei-toivotut kohteet, kuten taustalla näkyvät ihmiset. AI Smart Cutout 2.0 sen sijaan yhdistää kuvia keskenään ja lisää niihin hauskoja elementtejä. Myöhemmin tänä vuonna tarjolle tulee päivityksen myötä ominaisuus, joka korjaa ryhmäselfien, jos yhdellä kuvassa olevalla henkilöllä on silmät kiinni.

    OnePlus Nord 4:n pääkamerassa on 50 megapikselin kenno optisella kuvanvakaimella. Lisäksi laitteessa on 112 asteen kahdeksan megapikselin ultralaajakuvakenno ja Sonyn 16 megapikselin selfiekamera.

    Jo aikaisemmin OnePlus paljasti, että Nord 4 saa neljä suurta Android-järjestelmäpäivitystä ja kuusi vuotta tietoturvapäivityksiä. Kyseessä on OnePlussan pisin päivityslupaus.

    OnePlus Nord 4 on ennakkomyynnissä Suomessa ja saatavilla 8. elokuuta. Puhelimen hinnat alkavat 499 eurosta.

    Hei! Luitko jo tämän?

    YouTubelta tärkeä linjaus koskien tekoälyä

    Tagit: älypuhelin  OnePlus Nord 4  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: