• Sähköautosta yllättävää hyötyä Yhdysvalloissa: Poliisi käyttää Teslaa valvonta-alustoina

    Teslan valmistamista sähköautoista on tullut poliisien apuväline liikenteen valvontaan.

    Useilla kameroilla ja sensoreilla varustetut sähköautot ovat osoittautumassa tärkeiksi valvontavälineiksi Yhdysvalloissa, missä esimerkiksi Kalifornian osavaltiossa sijaitseva Oaklandin poliisi on hyödyntänyt kyseistä teknologiaa liikenteen valvonnassa ja poliisitutkinnassa.

    Asiassa on menty jopa niin pitkälle, että poliisi on ottanut käyttöönsä rikospaikkojen lähistölle parkkeerattuja Tesloja, jotta virkavalta saa käyttöönsä autojen mahdollisesti tallentaman tärkeän datan liittyen tapahtuneeseen rikokseen. Näin on toimittu viime vuosina useissa osavaltioissa.

    Kansainväliset mediat kertovat, että useissa tapauksissa poliisi on pyytänyt auton omistajan lupaa tietojen käyttöön ennen auton järjestelmiin ”murtautumista”.

    Joissakin harvoissa tapauksissa poliisi on kuitenkin ottanut auton käyttöön ilman omistajan suostumusta, oikeusistuimelta saamallaan luvalla. The Chronicle -lehden mukaan kyseistä käytäntöä on noudatettu ainakin Oaklandin poliisissa viime kuukausien aikana. Poliisille voi olla hyötyä etenkin Teslan ulkoisista kameroista, jotka voivat antaa todistusaineistoa rikosten ratkaisemisessa. Lehti kertoo äskettäin tapahtuneesta rikoksesta, jossa nainen menehtyi ampumisen seurauksena. Poliisi pidätti tekijät lähistölle parkkeeratun Teslan kameran tallentaman aineiston perusteella.

    Toisaalta Teslan kamerat ovat herättäneet keskustelua myös yksityisyyden suojasta. Viime vuonna julkisuuteen levisi tapaus, jossa Teslan työntekijät olivat katsoneet ja jakaneet yksityistä sisältöä Tesla-autojen tallentamista videoista.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Lisää turvallisuutta kaduille: Tällainen on Voin uusi sähköpotkulauta

    Tagit: Tesla  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: