• Samsungin uusin ja kallein älykello Galaxy Watch Ultra havaitsee uniapnean oireet: Näin se toimii

    Toiminnallisuutta odotetaan Euroopan markkinoille loppuvuonna.

    Samsung esitteli eilen keskiviikkona uusimmat Galaxy Watch7 -malliston älykellot sekä Galaxy Watch Ultran, joka on suunnattu aktiivisille kuntoilijoille ja Apple Watch Ultran kilpailijaksi. Hinnaltaan 699 euron arvoinen kello on selvästi edullisempi kuin Apple Watchin huippuversio, jonka hinta alkaa runsaasta 900 eurosta.

    Galaxy Watch Ultra on vesitiivis 100 metriin ja näyttää selvästi ärhäkämmältä urheilukellolta kuin Samsungin aikaisemmat sporttiset älykellot. Kellon kerrotaan kestävän korkeutta aina 9 000 metriin saakka.

    Apple Watch Ultran tavoin Samsung on sisällyttänyt uutuuskelloonsa niin sanotut ”multi-sports” -tuen, jonka ansiosta esimerkiksi triathlonharjoittelun seuranta onnistuu kellolla aikaisempaa paremmin. Pyöräilyharrastajan iloksi kellossa on toiminto, joka mittaa maksimaalisen polkemisnopeuden vähintään neljän minuutin suorituksen aikana. Toiminnallisuudessa hyödynnetään tekoälyä. Lisäksi kello kertoo, mikä on käyttäjän optimaalinen sykealue treenin aikana. Akun kestoksi kerrotaan jopa 100 tuntia, tosin tällöin energiansäästömoodissa, jossa esimerkiksi gps ei ole käytössä.

    Useita kehittyneitä terveysominaisuuksia

    Samsungin kelloissa on uusi BioActive Sensor -anturi, joka mahdollistaa uusien mittausominaisuuksien lisäämisen laitteeseen. Jo aikaisemmin anturilla on voinut mitata muun muassa veren happipitoisuutta ja tehdä EKG-sydänsähkökäyrämittauksen. Uusi teknologia on parantanut sensorin ominaisuuksia muun muassa lisäämällä LED-valojen määrää ja muuttamalla niiden sijoittamista kelloon. Uudessa sensorissa on sinisiä, keltaisia, violetteja ja ultravioletteja LED-valoja aikaisempien vihreiden, punaisten ja infrapuna-aallonpituuden LED-valojen lisäksi. Ratkaisu parantaa mittaustarkkuutta ja esimerkiksi sykkeen mittaus on valmistajan tietojen perusteella 30 prosenttia tarkempi.

    Samalla sensori tuo mukanaan uusia ominaisuuksia kuten ”ikäindeksin”. Se seuraa käyttäjänsä aineenvaihduntaa ja elimistön biologista vanhenemista. Ominaisuuden tavoitteena on kannustaa käyttäjää parantamaan elintapojaan, jos aihetta siihen havaitaan.

    Sensori pystyy lisäksi mittaamaan ihon lämpötilaa ja tarkkailemaan verenpainetta.

    Voi havaita uniapnean

    Samsungin uudet Galaxy Watch7 -älykellomallit tukevat teknologiaa, joka pyrkii havaitsemaan uniapnean oireita. Jos seurantajaksolla havaitaan sairauteen viittaavia oireita, kello kehottaa käyttäjäänsä olemaan yhteydessä lääkäriin. Näin ollen uniapnean havaitseminen ei siis välttämättä vaadi lääkärikäyntiä ja yöllisen mittalaitteen hakemista sairaalasta, koska kello osaa parhaassa tapauksessa havaita oireet. Galaxy Watch Ultran toiminnallisuus ei ole alkuvaiheessa saatavissa Euroopassa, koska kyseinen ominaisuus vaatii viranomaisten hyväksynnän.

    Mahdollisen uniapnean havainnointi toimii Samsung Health-sovelluksesta käsin. Kun toiminto on käynnistetty, kelloa tulee pitää nukkuessa vähintään neljän tunnin ajan. Kello tarkkailee yön aikana veren happipitoisuutta ja tunnistaa kuorsauksen, minkä perusteella se antaa tuloksen siitä, onko uniapnea lievä vai vakava. Kahden mitatun yön jälkeen kello antaa tuloksen, jonka perusteella se suosittelee tai on suosittelematta varsinaista lääkärikäyntiä. Seuraavaa yötä ei enää tarvitse mitata, mutta mittaussyklin voi halutessaan käynnistää uudestaan.

    Samsungin mukaan toiminnallisuus pyritään saamaan Eurooppaan vuodenvaihteen tienoilla.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Samsung esitteli odotetun kilpailijan Oura-älysormukselle: Tällainen on Galaxy Ring

     

    Tagit: Samsung  Samsung Galaxy Watch7  Samsung Galaxy Watch7 Ultra  älykello  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: