• Yllätys mobiilimarkkinoilla: Huawei ohitti Samsungin

    Samsung on jäämässä kiinalaisvalmistajan jalkoihin taittuvien älypuhelinten markkinoilla.

    Muun muassa tietoturvaan liittyvien epäselvyyksien ja kauppapoliittisten syiden takia paitsioon läntisillä älypuhelinmarkkinoilla jäänyt Huawei on yllättäen kampittanut korealaisen Samsungin taittuvien älypuhelinten markkinoilla. Puolijohdealaa seuraavan TechInsightsin apulaisjohtaja Ville-Petteri Ukonaho kertoo LinkedIn-palvelussa, että Huawei on tällä hetkellä maailman johtava taittuvien älypuhelinten toimittaja. Tieto perustuu vuoden 2024 toisen neljänneksen lukuihin.

    Maailmanlaajuiset taittuvien älypuhelinten markkinat kasvoivat viime vuodesta selvästi, 85 prosenttia. Eniten osuuksiaan kasvattivat Huawei, Honor ja Vivo. Samsung sen sijaan menetti ykköspaikkansa tärkeillä Pohjois-Amerikan markkinoilla. Eniten taittuvia älypuhelimia toimitettiin Aasian ja Tyynen valtameren alueelle.

    Huawein toimitukset kasvoivat vuoden 2023 toiseen vuosineljännekseen verrattuna peräti 229 prosenttia.  Samsungin kasvu jäi viiteen prosenttiin. Markkinoilla ennakoidaan, ettei Samsung paranna merkittävästi asemiaan kolmannella vuosineljänneksellä.

    Samsung otti varaslähdön taittuvissa älypuhelimissa viitisen vuotta sitten, mutta sen jälkeen se on saanut kovia kilpailijoita muun muassa Honorista.

    Kuvassa taittuva Honor Magic V -älypuhelin.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Yksi automerkki johtaa kirkkaasti maailman sähköautomarkkinoita

    Tagit: Huawei  Samsung  Honor  taittuva älypuhelin  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: