• Elon Muskilta raju uhkaus: Kieltää iPhonet yrityksissään

    Teslan perustaja Elon Musk suhtautuu kielteisesti Applen puhelimien tekoälyyn.

    Apple kertoi WWDC-kehittäjäkonferenssissa tekevänsä jatkossa yhteistyötä ChatGPT:n kehittäneen OpenAI:n kanssa. Uutinen ei miellyttänyt Teslan perustajaa ja muun muassa X-viestipalvelun omistavaa Elon Muskia.

    Musk kertoi X-viestipalvelun julkaisussa kieltävänsä iPhonet omistamissaan yrityksissä, jos Apple integroi ChatGPT:n puhelimiensa käyttöjärjestelmään. Juuri näin Apple aikoo tehdä.

    Musk pitää uudistusta merkittävänä riskinä tietoturvalle. Hän aikoo kieltää iPhonet paitsi työntekijöiltään, myös yritystensä tiloissa käyviltä vierailijoilta. Muskin mukaan heidän olisi jatkossa jätettävä puhelimensa metalliseen koteloon ennen siirtymistä aulasta pidemmälle.

    Musk ei ole avannut tarkemmin ajatuksiaan siitä, miksi hän pitää OpenAI:n kehittämää tekoälyä vaarallisena. Apple on kertonut, että se aikoo pitää huolen käyttäjän tietoturvasta myös tekoälyaikakaudella. Käyttäjän on jatkossa hyväksyttävä kaikki tekoälyn avustamat komennot. Käyttäjän tekoälylle antamat käskyt eivät tallennu puhelimeen tai Applen palvelimille.

    Musk kehittää xAI-yrityksensä nimissä omaa Grok-tekoälyä ja on ilmaissut vastustuksensa OpenAI:n kehittämälle kilpailevalle tekoälylle. Musk on jopa haastanut OpenAI:n perustajan Sam Altmanin oikeuteen lupaustensa rikkomisesta liittyen avoimen lähdekoodin tekoälyn kehittämiseen, vaikka Muskin itsensä kerrotaan halunneen aikanaan OpenAI:n yhdistyvän Teslan kanssa.

    Nähtäväksi jää, toteutuuko Muskin uhkaus ja miten kaikkien iPhone-puhelinten rajaaminen yhtiöiden ulkopuolelle onnistuisi käytännössä.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Koeajossa Volkswagen ID.7: Lähes täyden kympin sähköauto

    Tagit: OpenAI  Apple  iPhone  tekoäly  Elon Musk  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: