• Käyttäjät väittävät: Uusin Apple Watch ennakoi sairastumisen

    Apple Watchista voi olla yllättävää hyötyä.

    Applen tänä syksynä julkaisemassa Apple Watch Series 10 -mallissa on sensori, joka havaitsee uniapnean. Uniapnea voi olla vaarallinen sairaus, jossa hengitys pysähtyy unen aikana. Ennen pitkää uniapnea voi johtaa muihin terveysongelmiin ja pahimmillaan kuolemaan.

    Osa Apple Watch -käyttäjistä väittää, että watchOS 11-päivityksen Vitals-sovellus varoittaa heitä etukäteen, kun he ovat sairastumassa. Reddit-palvelussa eräs käyttäjä kertoo, että Vitals-sovellus näytti kolmena yönä normaalia korkeampia ranteen lämpötiloja, minkä jälkeen hän sairastui. Toinen käyttäjä kirjoittaa: "Aloin käyttää Vitals-sovellusta sen beta-version julkaisusta lähtien ja olen sairastunut kahdesti. Molemmilla kerroilla sovellus tiesi pari päivää etukäteen, vaikka en ollut tuntenut mitään oireita”.

    Vitals-sovellus tarvitsee viikon pituisen jakson laskeakseen käyttäjän perustason terveysmittareille, joita kello seuraa. Laitetta on kyseisen periodin aikana käytettävä myös yöllä. Terveysmittareita ovat syke, hengitystahti, ranteen lämpötila, veren happipitoisuus ja unen kesto.

    Jos useampi kuin yksi näistä mittareista on poikkeama-alueen ulkopuolella, käyttäjä saa ilmoituksen, jossa kerrotaan mittaustuloksista ja mahdollisista syistä (lääkitys, muutos ilmanalassa tai sairaus).

    Apple Watch Series 10 -mallissa ei ole enää happisaturaatiomittaria, joka laitteessa oli kuudennen sukupolven jälkeen aina Series 9 -malliin asti. Näissä malliversioissa, jotka on hankittu ennen 18. tammikuuta kuluvana vuonna, on edelleen veren happipitoisuuden mittari. Kansainvälisen kauppakomission päätöksen jälkeen amerikkalaisyhtiö joutui luopumaan ominaisuudesta. Komission tuomarin mukaan Apple oli loukannut toisen yrityksen omistamaa patenttia.

    Laitteen terveysominaisuuksiin lukeutuvat myös kaatumisen tunnistus ja EKG, jolla voi monitoroida sydämen mahdollisia rytmihäiriöitä.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Nyt on houkuttelevan näköinen sähköautokonsepti, ja siitä on tulossa kaupallinen

    Tagit: Apple Watch Series 10  älykello  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: