• Mitä Applen julkistuksista jäi käteen? Lue Futuristin arvio

    Futuristin toimitus arvioi Applen eilisillan uutiset tuoreeltaan.

    Apple esitteli eilen uudet älypuhelimensa, älykellomallit ja AirPods-kuulokkeet.

    Apple Watch Series 10:n kohdalla Apple luopuu kokonaan ruostumattomasta teräksestä kellomateriaalina. Tämä ei miellyttänyt Futuristin toimituksen Veikko Venemiestä.

    – Tämä oli harmillinen uutinen, sillä kyseinen malli oli mielestäni tyylikkäin vaihtoehto. Materiaali on korvattu titaanilla, joka oli aikaisemmin saatavilla vain Ultra-mallissa.

    Venemiehen mukaan erikoista oli myös se, että Ultra-mallista ei julkaistu lainkaan uuden sukupolven mallia, ainoastaan uusi värivaihtoehto.

    – Näiden uudistusten perusteella suosittelen kuluttajille alumiinirakenteista 46 millimetrin GPS-mallia.

    Alumiinirakenteisen kellomallin värivaihtoehdoksi on lisätty peilimusta. Mielenkiintoinen uudistus on uusi kaiutinrakenne, joka mahdollista musiikin soittamisen suoraan kellosta ilman kuulokkeita. Kokonaan eri asia on, mitä hyötyä näin pienestä ulkoisesta kaiuttimesta on ja missä tilanteissa ominaisuudelle on käyttöä. Puheen toistamisessa kenties enemmän.

    Terveysominaisuuksista kiinnostava on uniapneariskiä tarkkaileva teknologia, joka on tulossa piakkoin myös eureooppalaisille kuluttajille. Suomessakin yleistyvä uniapnea voi olla merkittävä riski terveydelle.

    Mitä AirPods-julkistuksesta jäi käteen?

    Apple esitteli illalla uudet AirPods-kuulokkeet. Jatkossa kuluttaja saa 199 eurolla aiemmin Pro-malliin sisäältyneen aktiivisen vastamelutoiminnon sekä muut ”herkut” kuten USB-C-liitännän ja MagSafe-latauksen. Sen sijaan silikoniset korvatulpat ovat jatkossakin vain Pro-mallin ominaisuus.

    – AirPods Pro ei näytä enää yhtä houkuttelevalta vaihtoehdolta, sillä se sai vain softapuolen uudistuksia. On erikoista, että Pro-mallia päivitettiin näin miedosti, Venemies kommentoi.

    Entä iPhone?

    Apple tuo uuteen iPhone 16 -malliin Apple Intelligence -tekoälytoiminnallisuuksia, mutta valitettavasti vain valituille markkina-alueille. Eurooppaan Apple Intelligence ei ole tulossa ainakaan vielä tämän vuoden aikana. Julkistustilaisuus tuntui muutenkin aikaisemman kertaukselta ja puhelimiin itseensä tuli vain pieniä “nice to have” -ominaisuuksia. Puhelimiin on tulossa aikaisempaa enemmän värivaihtoehtoja, mutta tätä on vaikea pitää merkittävänä uudistuksena.

    Apple iPhone 16 Pro -malleihin on tulossa pieniä teknisiä päivityksiä, mutta iPhone 15 Pron käyttäjille puhelimen vaihto ei ole järkevää.

    – Onneksi hinnat eivät sentään nousseet merkittävästi, vaikkakin uusi raja rikkoutui Pro Max 1TB mallin kohdalla. Yli 2000 euroa iPhonesta on paljon, Venemies kommentoi.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tässä on iPhone 16: Kamera sai oman näppäimensä, näin käyttäjä siitä hyötyy

      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: