• Mitä ihmettä? Tässä kannettavassa ei ole näyttöä lainkaan

    Israelilainen startup on kehittänyt innovaatiotaan kolmen vuoden ajan.

    Israelilainen Sightful on viimein esitellyt virallisesti Spacetop G1 -kannettavan, joka erottuu täysin kaikista perinteisistä kannettavista tietokoneista.

    Sightfulin laitteessa ei nimittäin ole lainkaan fyysistä näyttöä vaan se on korvattu lisätyn todellisuuden laseilla. Kyseessä on ensimmäinen kannettava laatuaan maailmassa.

    Spacetop G1:n AR-lasit tuovat käyttäjän slmille virtuaalisen 100-tuumaisen näytön. Laite toimii Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmällä.

    Hintansa puolesta uutuus on useimpien käyttäjien ulottuvilla. Laitteen voi varata itselleen 100 taalan (noin 93 euron) hinnalla. Laitteen hinta on noin 1 600 euroa. Alkuvaiheessa Spacetop G1 on suunnattu ainoastaan Yhdysvaltain markkinoille. Sinne toimitukset alkavat kesän jälkeen.

    Israelilaisyhtiö on kehittänyt kannettavaansa yli 60 asiantuntijan voimin. Mukana on ollut muun muassa Applen ja Microsoftin entisiä työntekijöitä.

    Virtuaalinäyttöisen kannettavan etuna on, että käyttäjä voi rakentaa laajan työskentelytilan minne tahansa. Samalla hän voi varmistua siitä, että kukaan ulkopuolinen ei näe, mitä näytöillä on. Etuna on myös laitteen pieni koko luonnollisesti siksi, että fyysistä näyttöä ei tarvitse kantaa mukana.

    Spacetop G1:n prosessorina käytetään Qualcommin KRYO-sarjan Snapdragon QCS8550 -alustaa Adreno 740 -grafiikkakiihdyttimellä. Tietokoneessa on 16 gigatavun keskusmuisti ja 128 gigatavua tallennustilaa. Käytössä on kaksi USB-C -porttia ja nettiyhteys onnistuu 5G:llä. Valmistaja lupaa akunkestoksi kahdeksan tuntia.

    Mukana tulevissa AR-laseissa on kaksi oled-näyttöpaneelia 90 hertsin virkistystaajuudella. Halutessaan käyttäjä saa AR-laseihin vahvuudet.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Näkeekö älypuhelin lähitulevaisuudessa seinän läpi? Se on lähempänä kuin koskaan

    Tagit: Spacetop G1  AR  lisätty todellisuus  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: