• Postin Reima-robotti ylsi merkittävän teknologiakisan finaaliin

    Reimaksi ristitty robotti on ainutlaatuinen myös kansainvälisesti.

    Postin kehittämä pakettilajittelun robotti on nimitetty finalistiksi kansainvälisessä Parcel and Postal Technology International Awards 2024 -kilpailussa. Voittaja on selvillä 22. lokakuuta.

    Posti- ja logistiikka-alan arvostettu kilpailu järjestetään nyt 16. kertaa, ja Posti on viimeksi saavuttanut palkintosijan vuonna 2020.

    ”Reimaksi” nimitetty robotti on kansainvälisestikin ainutlaatuinen ratkaisu, jonka avulla Posti pilotoi uutta teknologiaa Liedon logistiikkakeskuksessa. Se on kehitetty auttamaan työntekijöitä ergonomisesti raskaassa pakettilajittelun vaiheessa: pakettien nostamisessa luisulta niille kuuluviin kuljetusyksikköihin.

    – Automaatio yleistyy pakettilajittelussa, mutta Reiman kaltaiset robotit ovat yhä harvinaisia. Vastaavia valmiita ratkaisuja ei löydy markkinoilta. Reima kehitettiin ja räätälöitiin teknologiakumppaneiden kanssa alusta alkaen Postin tarpeisiin, aina pakettiin tarttuvasta kädestä sen ohjausjärjestelmään, tekoälyyn sekä työturvallisuuteen saakka, Postin verkkokauppa- ja jakelupalveluiden tuotannosta vastaava Laura Inttilä kertoo.

    Kaikkiaan 16 kameraa

    Reima toimii 16 kameran avulla, joista kahdeksan ovat 3D-kameroita. Ne kertovat robotille paketin määränpään, koon, muodon, missä kulmassa se on ja mitä vapaita paikkoja kuljetusyksiköistä löytyy.

    Robotti on yhä prototyyppi, ja sen kehitys jatkuu. Postissa selvitetään, voisivatko vastaavat ratkaisut tukea ihmisten tekemää lajittelutyötä myös eri työvaiheissa. 

    – Reiman kanssa työskentely on uutta ja erilaista. Kehitystä on tapahtunut paljon lyhyessä ajassa, mutta pientä valvontaa Reima vielä vaatii. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus jatkossakin seurata, miten teknologia kehittyy ja miten saamme Reimasta vieläkin paremman työkaverin, Reiman kanssa Liedon logistiikkakeskuksessa työskentelevä Saara Mattila kertoo Postin tiedotteessa.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Mitä Applen julkistuksista jäi käteen? Lue Futuristin arvio

    Tagit: Posti  robotiikka  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: