• Samsung esitteli Galaxy Z Fold6:n ja Galaxy Z Flip6:n: Askel pidemmälle tekoälyaikaan

    Samsungin huippu-uutuudet jatkavat elektroniikkajätin tekoälyrynnistystä.

    Samsung on esitellyt Pariisissa uusimman taittuvan älypuhelimensa ja uutuusmallin Galaxy Z Flip -mallistoon. Valmistaja lupaa tehneensä laitteista aikaisempaa kestävämpiä. Sekä Z Flipin että Z Foldin rakennetta on vahvistettu ja samalla iskunkestävyyttä on pyritty parantamaan. Z Fold6:n sisänäytön rakenteeseen on lisätty lisää kerroksia, minkä ansiosta kirjamainen näyttö pysyy paremmin sileänä ilman häiritseviä laskoksia.

    Samsung Galaxy Z Fold6.

    Molempien uutuuslaitteiden kosketusnäytöt on suojattu tähän asti vahvimmalla Gorilla Glass -lasilla. IP-suojausta on parannettu IP48-luokkaan, joten laitteet on paremmin suojattu pölyltä. Ne kestävät upotuksen 1,5 metrin syvyyteen (makea vesi).

    Lisää tekoälyä

    Korealaisvalmistaja esitteli Galaxy S24 -mallistonsa mukana useita uusia tekoälytoimintoja, jotka saavat nyt jatkoa Z Fold ja Z Flip -malleissa.

    Samsung Galaxy Z Flip6.

    Note Assist on Samsung Notes -sovellukseen lisätty toiminnallisuus, joka kääntää tekstejä ja tekee yhteenvedon muistiinpanoista. Uutuusmalleihin on lisätty ominaisuus, joka muuttaa puhuttu kieli muutetaan tekstiksi. Kyseinen ominaisuus ei kuitenkaan ole vielä käytössä Suomessa, kuten eivät muutkaan Suomen kielen tunnistamista edellyttävät puhetoiminnot.

    Samsung Galaxy Z Fold6:n rakennetta on vahvistettu.

    Samsungin uutuuslaitteet osaavat kääntää PDF-tiedostojen tekstin halutulle kielelle Notes-sovelluksessa. Toiminnallisuus koskee myös kuvissa ja graafeissa olevaa tekstiä, mikä helpottaa esitysten tekemistä vieraalle kielelle.

    Composer-toiminto sen sijaan generoi tekoälyn avustuksella sähköpostiin tai somepalveluun sopivia tekstejä käyttäjän antamien avainsanojen perusteella. Postaus onnistuu vain muutamalla keskeisellä asiasanalla, jonka jälkeen tekoäly laatii postauksen, jonka voi parhaassa tapauksessa julkaista sellaisenaan somealustalle.

    Tekoälytaidetta S Pen -kynällä

    Avattuna Galaxy Z Fold6:n näyttö on riittävän iso esimerkiksi kuvien luonnosteluun. Uusiin ominaisuuksiin lukeutuvalla Sketch to image -toiminnolla käyttäjä voi luonnostella kuvan S Pen -kynällä ja sen jälkeen antaa tekoälyn muokata kuvasta vaikkapa vesiväriteoksen. Käyttäjä voi piirtää myös kuvagalleriasta löytyvään itse napattuun valokuvaan, jonka jälkeen tekoäly hoitaa loput.

    Galaxy Z Flip6:n värivaihtoehtoja.

    Tekoäly on tuotu myös Galaxy Z Flip6:n pieneen, 3,4-tuumaiseen kansinäyttöön. Käyttäjä voi valita viestiin tekoälyn ehdottaman vastauksen ottamatta käyttöön laitteen isompaa päänäyttöä. Tekoäly analysoi käyttäjän aikaisempia viestejä ja tarjoaa mielestään sopivinta vastausvaihtoehtoa.

    Tekoälyä hyödynnetään myös Z Flipin automaattisessa taustakuvassa. Halutessaan käyttäjä voi antaa laitteelle luvan vaihtaa taustakuvaa ajan ja säätilan mukaan.

    Molemmissa puhelimissa on 50 megapikselin kennolla varustettu pääkamera sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Pääkamerassa on kaksinkertainen optinen zoom.

    Galaxy Z Fold6:n sisänäytön laskosta on saatu pienennettyä näytön lisäkerroksilla.

    Molemmat uutuudet tukevat 25 watin pikalatausta. Valmistajan mukaan 50 prosentin varaustila saavutetaan 30 minuutin langallisella latauksella 25 watin latausteholla.

    Uutuuspuhelinten ennakkomyynti käynnistyy heinäkuun 10. päivä. Varsinainen myynti alkaa 24. päivä heinäkuuta. Galaxy Z Fold6:n hinnat alkavat 2 099 eurosta ja Galaxy Z Flip6:n hinnat 1 259 eurosta.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Uusi video: Tästä on kyse kymmenen miljoonan Mixed Fleet -tutkimushankkeessa

    Tagit: Samsung  Samsung Galaxy Z Fold6  Samsung Galaxy Z Flip6  taittuva älypuhelin  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: