• Samsungin uudet televisiot tunnistavat katsottavan urheilulajin

    Samsung on esitellyt uusimmat tv-mallinsa. Lippulaivamalli siirtää valmistajan tv:t tekoälyn aikakauteen.

    Samsungin vuoden 2024 tv-mallisto on tullut saataville Suomessa. Uutta on muun muassa tekoälyllä ryyditetty AI Energy Mode, joka helpottaa television energiankulutuksen seurantaa.

    Malliston lippulaivamalli on muotoiltu näyttämään ilmassa leijuvalta, kuten Samsung asian ilmaisee tiedotteessaan.

    Samsungin uusi lippulaivatelevisio on mallimerkinnältään Neo QLED 8K QN900D, jossa on keskitytty muun muassa tekoälyominaisuuksiin. Laitteessa on NQ8 AI Gen3 -suoritin, joka kahdeksankertaistaa käytettyjen neuroverkkojen määrän aiemmasta. Laite osaa skaalata muun muassa elokuvien ja konsolipelien kuvanlaatua ylöspäin, vaikka alkuperäinen lähde ei tukisi korkeaa resoluutiota.

    Tekoälyä on hyödynnetty myös ominaisuudessa, joka tunnistaa parhaillaan katsottavan urheilulajin ja säätää kuvan sen mukaan. Tavoitteena on ollut helpottaa lajin seuraamista. Lisäksi lippulaivamallissa on ominaisuus, joka auttaa erottamaan esimerkiksi elokuvan dialogin paremmin taustaäänistä.

    QN900D on saatavilla 65, 75 ja 85 tuuman kokoisina. Laitteen suositushinnat alkavat 5 799 eurosta.

    Samsung toi myyntiin myös aikaisempaa kirkkaammat oled-tv-näytöt. Vuoden 2024 4K-huippumalli OLED S95D on 20 prosenttia aiempia malleja kirkkaampi. Malliston uudistuksiin lukeutuu OLED Glare Free -teknologia, joka lisää näytölle heijastuksia ehkäisevän pinnan. Sen ansiosta huonetta ei tarvitse pimentää.

    Samsung S95D:n suositushinta 65-tuumaisena on 3 699 euroa.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Tesla Roadster rikkoisi ennätyksiä: Tämä hyperautosta tiedetään nyt

    Tagit: Samsung  älytelevisio  tekoäly  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: