• Sony esitteli kamerapuhelimen, joka ei kalpene kilpailijoille: 7-kertainen optinen zoom

    Sony Xperia 1 VI hyödyntää tekoälyä etenkin kuvaustoiminnossa.

    Sonyn uusin lippulaivapuhelin todistaa ainakin sen, että yhtiö on edelleen tosissaan kilpailemassa älypuhelinten ostajista.

    Premium-luokan uutuus Xperia 1 VI on ennen kaikkea kiinnostava mobiilikamera: laitteessa on 7,1-kertainen optinen telezoom. Puhelimen 24 mm:n objektiivissa on Sonyn kehittämä Exmor T for mobile -kenno, joka yhdessä tekoälykäsittelyn kanssa tuottaa valmistajan mukaan niin sanottujen full frame -kameroiden kuvanlaadun. Tällä viitataan peilittömiin ammattilaistason järjestelmäkameroihin.

    Lupaus on kova, mutta toisaalta Sonyllä on takanaan pitkä osaaminen nimenomaan järjestelmäkameroiden valmistajana.

    Sonyn mukaan Xperia 1 VI:n kameran vahvuudet tulevat esiin nimenomaan hämäräkuvauksessa.

    Puhelin tuo mukanaan myös telemakrokuvausominaisuuden, jonka ansiosta pienin tarkennusetäisyys kuvattavaan kohteeseen on ainoastaan neljä senttimetriä. Järjestelmäkamerassa tämä vaatii erillisen makro-objektiivin.

    Sonyn lippulaivapuhelimessa on lisäksi ominaisuus, joka on Sonyn mukaan kehitetty alun perin Alpha-sarjan järjestelmäkameroille. Kyseinen ominaisuus arvioi kuvattavan henkilön asentoa tekoälyn avustuksella.

    Puhelimen näytön kirkkautta on parannettu ja tekoälyn avulla näytön kontrastia ja värierottelua on saatu aikaisempaa paremmalle tasolle. Sunlight Vision -ominaisuus tarjoaa paremman näkyvyyden ulkoilmaolosuhteissa. Ominaisuus estää ylivalottuneet kohokohdat analysoimalla kohtauksia ja kuvia sekä ympäristön kirkkautta reaaliaikaisesti.

    Xperia 1 VI:ssa on 5 000 milliampeeritunnin virtalähde, jossa riittää valmistajan mukaan potkua kahden päivän käyttöön. Virransäästöteknologian avulla puhelimen akun kestoa on saatu pidennettyä enintään 36 tuntiin. Puhelin tukee pikalatausta, jonka ansiosta 50 prosentin lataus saavutetaan puolessa tunnissa.

    Uutuuspuhelin on saatavana mustana, platinanhopeana ja khakinvihreänä. Xperia 1 VI:n myyntii alkaa Suomessa kesäkuussa 1 399 euron suositushinnalla.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Samsungin uudet televisiot tunnistavat katsottavan urheilulajin

    Tagit: Sony Xperia 1 VI  älypuhelin  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: