-
Tekoäly hoi, älä jätä! Tässä kuusi vaihtoehtoa ChatGPT:lle
Tekoälyn nopea esiinmarssi voi muuttaa voimasuhteita hakukonemarkkinoilla. Listaamme kuusi vaihtoehtoa supersuosion saaneelle ChatGPT:lle.
ChatGPT on kerännyt lyhyessä ajassa yli 100 miljoonaa käyttäjää, jotka ovat päässeet testaamaan tekoälyn nokkeluutta helposti ja vaivattomasti.
ChatGPT ei ole kuitenkaan ainoa tekoäly-chatbot. Vaihtoehtoja on useita, ja osa niistä tarjoaa ChatGPT:tä monipuolisemmat hakutulokset ja mahdollisuuden käyttää tekoälyä kuvien hakemiseen.
Microsoftin omistaja ChatGPT on sekin kehittymässä jatkuvasti paremmaksi. Tulossa on teknologian uusi versio ja ohjelmistojätti on sisällyttämässä tekoälyä myös Teams Premium -ohjelmaan.
Kuusi vaihtoehtoa ChatGPT:lle
1. ChatSonic
Näin käyttöön: Maksuton palvelu, joka edellyttää tilin luomisen.
ChatSonic on rakennettu samalle teknologialle kuin ChatGPT ja sen käyttöliittymäkin näyttää pitkälti samanlaiselta. Palvelun erikoisuutena on, että se voi omaksua erilaisia ”persoonallisuuksia” kuten standup-koomikon, filosofin tai astrologin. ChatSonic osaa luoda tekoälyn avulla tekstin lisäksi myös kuvia. Kuvia voi luoda kuukaudessa sata kappaletta maksutta. Toisin kuin ChatGPT, ChatSonic osaa antaa varsin ajantasaisia vastauksia esimerkiksi tuoreista tapahtumista.
2. YouChat
Näin käyttöön: Myös YouChat on maksuton tekoäly-chatbot. Se ei vaadin tilin luomista.
YouChat tuottaa samankaltaisen vastauksen kuin ChatGPT, mutta lisää vastaukseen linkkejä verkkosivuille eli ihmisten tuottamaan tietoon.
3. OpenAI Playground
Näin käyttöön: Maksuton palvelu, joka edellyttää käyttäjätilin.
OpenAI Playground on hyvin samantapainen kuin ChatGPT, mutta se antaa käyttäjälleen enemmän mahdollisuuksia kustomointiin. Palvelu voi tämän takia tuntua vaikeammalta käyttää.
4. Perplexity AI
Näin käyttöön: Maksuton palvelu, joka ei vaadi käyttäjätilin luomista.
Perplexityn luomat vastaukset yhdistelevät informaatiota suosituimmilta verkkosivuilta mutta viemällä haun Googlea pidemmälle. Käyttäjällä on mahdollisuus arvioida hakutuloksen luotettavuutta, mikä erottaa palvelun omalta osaltaan ChatGPT:stä.
5. Microsoft Bing
Näin käyttöön: Ensimmäinen, rajattu versio Bing-hakukoneesta
Microsoft omistaa ChatGPT:n ja on integroinut tekoälyn uusimpaan Bing-versioon. Tällä hetkellä tekoäly-Bing on kuitenkin kehittelyasteella, eikä käyttäjä pääse vielä käyttämään sitä samaan tapaan kuin ChatGPT:tä. Microsoftin odotetaan tuovan palvelun pian laajempaan käyttöön.
6. Jasper Chat
Näin käyttöön: Viiden päivän maksuton kokeilu, jonka jälkeen 29 taalaa kuukaudessa. Palvelu edellyttää tilin luomisen.
Jasper Chat on suunniteltu auttamaan markkinointiviestinnässä. Tekoäly osaa muun muassa kirjoittaa mainoksia, sosiaalisen median postauksia ja laatia käsikirjoituksia. Jasper Chat eroaa ChatGPT:stä myös siinä, että se muistaa aikaisemmat haut ja keskustelut ja muutta vastauksiaan niiden perusteella.
Tagit: ChatGPT Takaisin
Lähde: tech.coKirjoittaja