• Tekoälytyöntekijät tulevat: Tästä on kyse

    Parhaillaan käynnissä oleva Microsoft Build -kehittäjäkonferenssi avaa ohjelmistojätin suunnitelmia tekoälyn hyödyntämisessä.

    Amerikkalainen ohjelmistojätti Microsoft aikoo tarjota yrityksille mahdollisuuden luoda omia tekoälypohjaisia työntekijöitä.

    Jo pitkään on keskusteltu siitä, miten tekoäly tulee vaikuttamaan työmarkkinoihin. Nyt näyttää siltä, että seuraava askel on tuomassa tekoälyn yksinkertaisiin työtehtäviin.

    Tekoälypohjaiset Copilot-työntekijät voisivat esimerkiksi tarkkailla sähköpostilaatikoita ja toimia apureina sellaisissa työtehtävissä, jotka voidaan helposti automatisoida. AI-työntekijöistä voisi olla hyötyä muun muassa asiakaspalvelussa, uusien työntekijöiden perehdyttämisessä ja palavereiden sopimisessa. Näin ollen ihmistyöntekijöiden aikaa jäisi enemmän tuottavan työn tekemiseen.

    Microsoft on esitellyt AI-pohjaisia virtuaalityöntekijöitä pienelle ryhmälle testaajia ja varsinainen julkinen lanseeraus on luvassa myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

    The Verge -uutismedian haastattelussa Microsoftin edustaja näkee virtuaalityöntekijät tässä vaiheessa enemmän apureina kuin ihmisten töiden korvaajina.

    Yritys voi luoda oman Copilot-työntekijänsä siten, että tekoälyn täytyy aina tarkistuttaa työnsä ihmisellä. Tämä on ainakin alkuvaiheessa todennäköisin skenaario. Ihmisellä on näin ollen aina lopullinen vastuu tekoälyn tekemästä työstä.

    Microsoftin suunnitelmissa on tuoda tekoäly entistä enemmän avuksi muun muassa keskustelujen moderoinnissa ja työtehtävien organisoimisessa.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Futuristin koeajossa MG4 Xpower: Sähköinen leikkikalu, joka jättää kylmäksi

    Tagit: Microsoft  Copilot  tekoäly  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: