• Vakava varoitus iPhone-käyttäjälle

    Peräti 1,4 miljardia iPhone-käyttäjää on vaarassa.

    Tietoturvayhtiö Symantec varoittaa iPhone-käyttäjiä koskevasta kyberhyökkäyksestä, joka on kohdistettu Apple ID -tunnuksiin.

    Symantecin mukaan hyökkäyksessä pyritään kalastelemaan tunnuksia sähköposteilla ja tekstiviesteillä, jotka on naamioitu Applen lähettämiksi. Viesteissä käyttäjää houkutellaan painamaan linkkiä, jonka kerrotaan vievän tärkeään tiedotteeseen koskien iCloudia. Tosiasiassa kyse on puhtaasta huijauksesta. Symantecin mukaan linkki johtaa tekaistulle verkkosivustolle, jossa käyttäjää vaaditaan syöttämään Apple ID -tunnus. Kyseinen sivusto on tehty näyttämään mahdollisimman uskottavalta.

    Apple suosittelee käyttäjiä lisäämään Apple ID -tililleen kaksivaiheisen tunnistautumisen (2FA). Tällöin tilille pääsee vain syöttämällä tekstiviestitse saadun turvatunnuksen.

    Kaksivaiheisen tunnistautumisen voi kytkeä päälle iPhonen Apple ID -asetuksista valitsemalla "kirjautuminen ja suojaus" -sivun.

    Jos käyttäjä erehtyy antamaan tunnuksensa rikollisille, hänet voidaan kirjata ulos laitteelta. Tällöin rikollisilla on pääsy muun muassa pankkisovelluksiin ja he voivat muuttaa tärkeitä salasanoja. Jos kaksivaiheinen tunnistautuminen on käytössä, käyttäjän pitäisi vielä tässäkin tilanteessa lukita hyökkääjät pois laitteelta.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Samsungin taittuvien huippu-uutuuksien tiedot vuotivat: Tämä Galaxy Z Fold 6:sta ja Galaxy Z Flip 6:sta tiedetään

    Tagit: Apple  tietoturva  kalastelu  iPhone  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: