• YouTubelta tärkeä linjaus koskien tekoälyä

    Tekoäly aiheuttaa huolta käyttäjissä, ja YouTube vastaa huutoon.

    YouTube pyrkii vähentämään tekoälyn ongelmia niin sanotuissa syväväärennöksissä, joissa voidaan käyttää lähes kenen tahansa ääntä tai kuvaa. Nyt käyttäjät voivat pyytää Youtubea poistamaan tekoälyn avulla luotua sisältöä, jossa käytetään luvatta kyseisen käyttäjän ääntä tai kuvaa. Pyynnön jälkeen YouTube selvittää asian. Jotta pyyntö voi mennä läpi, sen esittäjän on oltava henkilö, jonka ääntä tai kuvaa on käytetty. Tämän jälkeen YouTube pyrkii todentamaan kyseisen henkilön henkilöllisyyden. Poikkeuksia ovat tapaukset, joissa on käytetty alaikäisen ääntä tai kuvaa, kyseinen henkilö on kuollut tai hänellä ei ole käytössään verkkoyhteyttä. Pyyntö ei välttämättä johda sisällön poistamiseen ja YouTube kertookin, että se tekee asiassa aina oman päätöksensä.

    Päätöksessä painavat muun muassa se, onko kyseinen sisältö tehdä tekoälyllä, esittääkö se oikeaa ihmistä ja onko sisältö loukkaavaa. Merkitystä voi olla myös sillä, onko sisällössä esiintyvä ihminen julkisuuden henkilö tai onko sisällössä kenties jotain rikollista kuten kannustamista rikolliseen käyttäytymiseen.

    YouTuben uuden käytännön taustalla on osaltaan Yhdysvalloissa käynnissä oleva presidenttitaistelu. Toisaalta tekoälyllä luotujen videoiden määrä on kovassa kasvussa ja samalla niihin liittyy jatkuvasti enemmän väärinkäytön mahdollisuuksia.

    Jos YouTubelle esittää pyynnön tietyn sisällön poistamisesta, palvelu antaa sisällön ladanneelle taholle 48 tuntia aikaa vastata vaatimukseen. Jos sisältö poistetaan 48 tunnin sisällä, asia on loppuunkäsitelty. Jos näin ei tapahdu, YouTube tarkistaa tilanteen. Jos video poistetaan alustalta, sitä ei enää löydy mistään YouTubesta. Samalla tägit, videon tekstit ja siihen liittyvien henkilöiden nimet deletoituvat.

    YouTube muistuttaa, että pelkkä videoissa esiintyvien henkilöiden kasvojen sumentaminen tai videon julkaiseminen privaatisti ei välttämättä estä sen poistamista.

    Hei! Luitko jo tämän?

    Samsungin uusin ja kallein älykello Galaxy Watch Ultra havaitsee uniapnean oireet: Näin se toimii

    Tagit: tekoäly  YouTube  
      Takaisin
    0 kommenttia:
    Kommentoi: